Maak Amelisweerd groter!


Help mee Amelisweerd in oude glorie te herstellen

Doe hier jouw toezegging en betaal een voorschot. Samen kunnen we de Amelisweerd groter maken en leefbaar houden!
Uitleg over dit burgerinitiatief vind je hieronder. BuyWorld is een ideële stichting

Vul in wat jij er voor over hebt Amelisweerd groter te maken
Vul het voorschot (0,1%) van je toezegging, minimaal €1,-

We bouwen een tunnel!
De A27 dreigt verbreed te worden waardoor Amelisweerd weer kleiner wordt. Maar samen met jou draaien we het om. De A27 verdwijnt en Amelisweerd wordt groter. We gaan voor een alternatief plan, een tunnel. Help mee Amelisweerd in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen want alleen samen kunnen we zorgen dat het bos terugkomt en de A27 verdwijnt!

Hoe werkt het?
Vul in wat het jou waard is Amelisweerd in oude glorie te herstellen en de A27 te laten verdwijnen. Bij voldoende toezeggingen hebben we een perfect alternatief voor de huidige plannen en gaan we in gesprek met Rijkswaterstaat. Van jouw toezegging vragen we je 1 promille (0,1%) over te maken met een minimum van €1,00. Zo geef je aan dat je bereid bent een bijdrage te willen leveren aan dit plan. Je mag uiteraard een hoger voorschot betalen. Jouw voorschot wordt besteed aan het verder realiseren van dit plan.

Jouw naam verbonden aan de tunnel
Jij hebt een stukje duurzame toekomst bepaald. Dus willen we jouw naam en de namen van alle andere deelnemers tonen in de tunnel. Zo blijft het zichtbaar dat de tunnel er mede door jou is gekomen!

Je zit nergens aan vast
Je tekent geen contract, je doet een toezegging. Uiteraard hopen en verwachten we wel dat als de tunnel gerealiseerd kan worden je jouw toezegging nakomt. Mocht de rijksoverheid besluiten geen tunnel aan te leggen (waar we niet vanuit gaan) dan wordt een eventueel restant aan voorschotten gebruikt als donatie aan de ideële stichting BuyWorld.

De volgende stappen
De geraamde meerkosten liggen rond de 30% hoger dan de kosten van het huidige plan. Bij genoeg toezeggingen kan het alternatieve plan, een tunnel, gerealiseerd worden. Op dat moment komen we bij je terug om te zien of je daad­wer­ke­lijk mee wil doen en de overheid een concessie gunt om onder onze gezamenlijke grond een tunnel te realiseren. Het idee van BuyWorld is namelijk ook meteen gezamenlijk eigenaar te worden van de grond boven de tunnel, zodat we samen de natuur kunnen herstellen en bepalen wat er gaat gebeuren — zie homepagina voor meer informatie.
Een notaris zal betrokken zijn en blijven bij dit project, dat wij een "bindend aankoopreferendum" noemen.

Blijf op de hoogte
Op deze pagina zullen we je op de hoogte houden van de stand van zaken, de toezeggingen, de donaties, de vorderingen die gemaakt worden.