Direct verduurzamen

Niet elk bedrijf kan op stel en sprong 100% verduurzamen. Wél elk bedrijf kan samen met BuyWorld direct iets doen om aan directe verduurzaming! Hoe werkt dat? Héél simpel: help de ideële stichting BuyWorld mee de Aarde leefbaar houden voor de volgende generaties. Dit zijn enkele mogelijkheden:

  • Kies de lokatie van het gebied dat u wil onderbrengen in de stichting. Een gebied dat gevrijwaard wordt van menselijk handelen is een snelle en uiterst effectieve verduurzaming. U kunt deze optie uiteraard ook gebruiken om uw personeel of relaties een stukje Aarde te schenken.
  • U steunt de stichting doormiddel van sponsoring en/of donaties.
  • Een kickback-constructie (iets wat we met diverse bedrijven al hebben) wordt opgezet zodat winst ook winst wordt voor de natuur. BuyWorld levert uiteraard ook een tegenprestatie.
  • U maakt gebruik van door ons aangeboden promotie­mogelijk­heden. Deze vorm van promotie is uitermate geschikt voor uw relaties en/of personeel.
    Zie voor meer informatie.

    Er is op verzoek van verschillende bedrijven een API gemaakt waardoor vanuit een programma een PDF opgehaald kan worden met daarop een kadokaart. Bekijk hier een voorbeeld.
Voor meer informatie over BuyWorld — zie
Denkt u, wat hebben we aan een gebied waar we niet aan mogen zitten? Bedenk dan wat de natuur allemaal gratis en voor niets voor ons doet om het leven mogelijk te maken, de hieronder genoemde noodzaak.

 

De noodzaak

Sir Partha Sarathi Dasgupta is een Indisch-Britse hoogleraar economie aan de Universiteit van Cambridge, Verenigd Koninkrijk.

Van hem is de volgende uitspraak (februari 2021):
Onze welvaart bracht "verwoestende kosten" met zich mee voor de ecosystemen die de mensheid voorzien van voedsel, water, schone lucht en vruchtbare grond. Radicale wereldwijde veranderingen in productie, consumptie, financiƫn en onderwijs zijn dringend nodig!

Kijk hier om meer te weten over de conclusies van een econoom.

 

Resources

De meest gebruikte resources zijn lucht, water en zand. Deze worden schoon gehouden door de natuur (ecosystemen).
Niet alle resources zijn volop aanwezig. Lithium, bijvoorbeeld, een momenteel erg gewild metaal (element) vormt ongeveer 0,002% van alle resources op Aarde. Nu kunnen we de hele aardkost omploegen, op zoek naar dit element, maar het zal duidelijk zijn dat dit niet duurzaam is, niets met circulaire economie te maken heeft en ten koste gaat van vele ecosystemen. Alles wat niet cirulair is, is verbruik. De toekomst is circulair, of zij is er niet…

Wij vullen de afkorting van de 3 P's net iets anders is, logischer, namelijk zo, zo als het werkt. PLANET, people, profit.
Alles is ondergeschikt aan een leefbare Aarde!